O matca buna, O hrana de calitate, Un apicultor care dezvolta in continuu, este cheia unui afaceri de succes in domeniul apicol!

Oszkar Koteles

Turte pentru o dezvoltare eficienta!

Turta Simpla

Materii prime necesare!

  • Faina de zahar
  • Sirop

Optional:

  • Extract de pelin alb
  • Tinctura de propolis

Avem nevoie de 13 kg de sirop F40 la care adaugam 30 de kilogram de faina de zahar. Optional putem sa adaugam extract de pelin alb sau tinctura de propolis, 100 de ml din fiecare. Framantam pana cand nu se mai lipeste de mana. Daca turta este mai moale atunci adaugam putina faina de zahar, sau daca este mai tare adaugam putina sirop F40. Consistenta ideala o obtinem atunci cand un pumn de turta, pe care punem in mana mentine forma macar 10-15 secunde.

In acest mod obtinem in final in jur de 45 de kg de turta simpla de calitate.

Turta proteica

Materii prime necesare:

  • Faina de zahar
  • Sirop F40
  • Inlocuitor de polen
  • Extract de pelin alb
  • Tinctura de propolis

Inlocuitorul de polen poate sa fie UltraBee, Drojdie de bere inactivata, etc… Eu personal folosesc Drojdia de bere inactivata in principal.

Avem nevoie de 13 kg de sirop F40 la care adaugam 20 de kg de faina de zahar. Mai adaugam 5-6 kg de inlocuitor de polen. Extract de pelin 100 ml, si tinctura de propolis 100 ml. Folosind aceasta reteta putem obtine in jur de 45 de kg de turta proteica de o calitate excelenta!

Framantam pana cand nu se mai lipeste de mana si are o consistenta ideala. Pentru a atinge o consistenta ideala, daca turta este putin mai moale adaugam putina faina de zahar, si daca este putin mai tare adaugam putina sirop F40 pana cand pumnul de turta pusa in mana isi mentine forma minim 10-15 secunde.

Sa folositi cu succes aceste reteta, pentru dezvoltarea si stimularea familiilor! Va doresc succes!